Montag, 19. Mai 2008

Цитати от книгата на Зеланд

Винаги, когато ви е нужно да намерите някакво решение, се запитайте: кой е най-лесният път? Изберете най-простия път за търсене на решението.

Можете да постигнете най-голяма ефективност на вся­ко действие, ако преместите фокуса на вниманието от себе си като изпълнител и от крайната цел върху процеса на изпълнение.

Никога, при никакви обстоятелства не се хвалете дори за онова, което справедливо сте заслужили. Още повече ако още не сте го постигнали. Това е крайно неизгодно, за­щото равновесните сили в този случай ще действат винаги срещу вас.

Някои започват да си търсят нова работа веднага щом ги назначат. Правят го не защото смятат да сменят работата си тутакси. Застраховането донася увереност—ако нещо се слу­чи, имам си резервен вариант. Спокойни ли сте за бъдещето си, действието на равновесните сили няма да ви засегне.

Транссърфингът предлага съвърше­но друг път: не се моли и не изисквай, а отиди и си вземи.

Предлагам ви добре да запомните простия и сигурен алгоритъм за определяне на душевното „не": ако ви се налага да се убеждавате и да се уговаряте, за да каже­те „да", значи душата ви казва „не". Запомнете: кога­то душата ви казва „ да ", няма да има нужда да се убеж­давате.


Човек понякога се мисли за център на Вселената. А всъщност заема само мъничка ниша в това безкрайно про¬странство. Нашият свят населява множество живи организ¬ми и всеки внася своята лепта в създаването на реал¬ността. Всяко същество има свои параметри на мислено излъчване.

Да се бориш с околния свят, за да промениш съдбата си, е трудно и неблагодарно занятие. Не си струва да се бориш, за да промениш сценария, просто трябва да избереш вариант според желанията си. - потвърждава моето мнение, свързано с избор на място за живеене, според което просто трябва да разгледаш и ако не ти харесва да пробваш с ново място. Чианг Май?

На дадената жизнена линия не е възможно да промените нещо. Също както на посещение в картинна галерия не можете да махнете или да преместите експозицията, която не ви харесва. Тук вие не сте господар. Но никой не ви за¬бранява да преминете в друга зала, за да гледате онова, ко¬ето повече ви харесва.
Естествено, преминаването на жизнена линия, където всеки получава според потребностите си, не става просто по желание. Не всички мисли подлежат на реализиране и не всички желания са изпълними. Тук работата не е в съдържанието на мислите, а в тяхното качество. Само меч¬та или желание още не е избор. Мечтите не се сбъдват. Необходимо е да се изпълнят определени условия, които ще разберете, след като прочетете тази книга.

Всеки отделен жив организъм сам по себе си е елементарно махало, тъй като представлява енергийна единица. Когато група единични махала се залюляват в унисон, създават групово махало. То стои над привържениците си като надстройка, съществува като отделна независима структура и установява правила за привържениците си, за да ги задържи заедно и да се сдобива с нови. Подобна структура е независима, в смисъл че се развива самостоятелно, по свои собствени закони. Привържениците не осъзнават, че действат по законите на махалото, а не по собствена воля.
Човек може да попадне под покровителството на маха¬лото и да постигне забележителни резултати. Наполеон, Хитлер, Сталин и подобните им са фаворити на деструктивните махала. Но при всички случаи махалото изобщо не се грижи за благополучието на привържениците си, а само ги използва за своите цели. Когато попитали Напо¬леон дали някога е бил истински щастлив, той изброил едва няколко дни от живота си.
Махалото използва изтънчени методи за привличане на нови привърженици — като нощни пеперуди около лам¬па. Често пъти хората, подмамени от рекламните му но¬мера, се отдалечават от щастието си, което е било съвсем до тях! Например - отиват в армията и загиват. Или постъпват в учебно заведение и напусто усвояват профе¬сия, която не ги интересува. Намират си чужда на същност¬та им, но уж престижна работа и потъват в блатото на проблемите. Свързват живота си с нелюбим човек и после страдат.
Махало = Общество, напр. Японското?
Да вземем крайната проява на борбата за привържени¬ци - войната. За да убеди привържениците си да разпалят конфликт, махалото изтъква аргументи, съответстващи на конкретната историческа епоха. Най-примитивният метод, използван в миналото, е просто да се заповяда да отнемеш от другите онова, което им принадлежи. Но тъй като обществото се цивилизова, аргументите стават по-рафини¬рани. Една нация се обявява за висша, а другите - за нисши. Благовидният предлог е да се издигнат тези недоразви¬ти народи на по-висока степен, а ако се съпротивяват, да се приложи сила. АМЕРИКА?
На ниво материална реализация често наблюдаваме подобни картинки на взаимодействие. Например махалото на политическа партия провежда агитация, улавя на въди¬цата си привърженик и го подхранва с малко енергия във вид на чувство за правота, за удовлетворение, достойнство. Привърженикът мисли, че има контрол върху ситуацията -той може да избира. Но всъщност него са го избрали, той е под контрол.
Външно изглежда като убеденост на привърженика, че реализира своята воля. Но тази воля изкуствено и незабе¬лязано му е натрапена от махалото. Привърженикът попа¬да в информационното му поле, общува с нему подобните на „горещи" теми, влиза в енергийна връзка и по този на¬чин фиксира честотата си. Сетне неговите очаквания могат да бъдат излъгани, появяват се мисли срещу бившия кумир и честотата на излъчване се изплъзва от капана. Силата на примката варира в зависимост от могъществото на маха¬лото. В едни случаи на подобен еретик просто му позволя¬ват да си отиде, а в други го лишават от свобода или дори от живота му. Обсебването на честотата можем да илюстрираме със следния нагледен пример. Тананикате си някаква мелодийка, но в същия момент чувате друга музика. И щом вече сте чули другата мелодия, ви е много трудно да продължите да си тананикате предишния мотив.
Човек дава енергия на махалото, когато излъчва мислена енергия на неговата резонансна честота. За тази цел не е необходимо съзнателно да насочва мислите си в полза на махалото. Както и сами разбирате, по-голямата част от мислите и постъпките на хората се намира в областта на несъзнателното. Точно това свойство на човешката психи¬ка използват махалата. Те се изхитряват да получават енер¬гия не само от привържениците, а и от върлите си против¬ници. Навярно вече се досещате как. - Генадко и политическата действителност? Представете си, че на пейката седят няколко бабички и кълнат на поразия правителството. Те не са привърженици на махалото на правителството, мразят го по редица при¬чини.
Но какво всъщност става?
Бабичките ругаят правителството - че е бездарно, продажно, цинично и тъпо. Така те интензивно излъчват мис¬лена енергия на честотата на това махало. Защото на маха¬лото му е напълно безразлично от коя страна ще го залюлявате. Влиза му в работа както положителната, така и отрицателната енергия. Най-важното е честотата на излъчва¬нето да е в резонанс с неговата.
И така, главната задача на махалото е да настъпи чове¬ка по мазола, да му бръкне в раната - не е важно как, стига да завладее мислите му. С появяването на средствата за масова информация методите на махалата стават все по-префинени. Човек попада в силна зависимост. Забелязали ли сте, че в информационните програми обикновено пре¬обладават лошите новини? Те предизвикват силни емоции - тревога, страх, негодуване, злоба, омраза. Но задачата на кореспондентите е именно да привлекат вниманието. Са¬мите средства за масова информация са махала и са подчи¬нени на други, още по-могъщи. За пред света целта е сво¬бодният достъп до всякаква информация. Но фактическата цел е една - с всички възможни средства настройване на подходящите честоти.
Да предположим, че цените са се вдигнали. Вие реаги¬рате негативно - започвате да негодувате, да се оплаквате, да споделяте информацията с близките си. Напълно нор¬мална и адекватна реакция. Но пък е точно това, което ма¬халото очаква. Вие излъчвате отрицателна енергия в за¬обикалящия свят на честотата на махалото, то получава енергия и се залюлява още по-силно - ситуацията се задълбочава.
Най-здравото въже, за което ви държи махалото, е страхът. Най-древното и най-силното чувство. Няма значение от какво се страхувате, но ако този страх е свързан с някакъв аспект на махалото, то ще получи вашата енергия.
Тревогата и безпокойството са по-слаби, но все пак достатъчно здрави конци. Тези чувства много добре фиксират излъчването на мислена енергия на неговата често¬та. Ако нещо ви тревожи, на вас ви е трудно да се съсредоточите върху нещо друго.
Обикновено хората реагират стандартно на негативните външни дразнители. Негативните новини предизвик¬ват недоволство, тревожните - безпокойство или страх, обидата поражда неприязън и т.н. Навикът става стартов бутон за пускане на механизма на улавяне. Например навикът да се дразниш или да се тревожиш по незначителни поводи, да отговаряш на провокации, общо взето, да от¬говаряш с негативна реакция на негативния дразнител. Човек може и да разбира, че отрицателните мисли и постъпки не носят нищо добро, обаче по навик прави ста¬рите грешки. - Ана - Разхождайки се в дъжда - не му се дразниш Генадий се дразни на БГ таксиджията
За начините на освобождаване ще говорим по-нататък. Често обаче се случва някой да стане и открито да се обяви против поробилото го махало. В подобен двубой човек ви¬наги търпи поражение. Махалото може да бъде победено само от друго махало. Сам човек нищо не може да направи. Ако се е изплъзнал от подчиненото си положение и е за¬почнал да се бори, само ще загуби енергия и в най-добрия случай ще бъде изхвърлен от системата, а в най-лошия ще бъде смазан. Генадий се интересува от политиката и иска да се бори за справедливост
Да изхвърлиш нещо от живота си не означава да го избягваш, а да го игнорираш.Да го избягваш значи да го допуснеш в живота си, но активно да се мъчиш да се отървеш от него. А да го игнорираш - това е изобщо да не реагираш и следователно то да липсва в живота ти.
Ако някой ви досажда, изпробвайте върху него модела на деструктивното махало - сигурно ще му дойде по мярка. Щом не успеете да затворите устата на „лепката", тогава просто не отговаряйте на провокациите му, игнорирайте го. Той не ще ви остави на спокойствие, докато не преста¬нете да му давате енергия. Вие можете да му я давате както пряко, като влезете в пререкание с него, така и косвено, мълчаливо ненавиждайки го. Да престанете да му давате енергия, значи да не мислите изобщо за него, да го изхвърли¬те от ума си. Просто си кажете: „Да върви по дяволите!" -и той ще изчезне от живота ви.
Често обаче се случва така, че не можем просто да иг¬норираме махалото. Например началникът ви вика, за да ви трие сол на главата. Да му откажете или да се защитава¬те, означава да изгубите енергия, тъй като и едното, и дру¬гото е борба с махалото. В такъв случай се престорете, че влизате в играта му. Главното е да осъзнавате, че влизате в играта само за вид. - Не взимай работата и кариерата толкова на сериозно, както например Ген.
Представете си, че някакъв здравеняк замахва срещу вас с тояга да ви удари с всичка сила. Вие нямате нищо против, не се защитавате и не нападате. Просто спокойно отстъпвате встрани и здравенякът заедно с тоягата полита в празното пространство. Това означава, че махалото не може да ви улови на въдицата си и се проваля.
Същият принцип е в основата на източното бойно из¬куство айкидо. Там буквално става следното. Хващаш на¬падателя под ръка, тръгваш заедно с него, сякаш го изпра¬щаш, а сетне леко го пускаш да отлети в посоката, накъде¬то е била насочена енергията му. Цялата тайна е, че отбра¬няващият се няма нищо против нападението. Той се съгла¬сява с линията на нападателя, върви заедно с него известно време, после го пуска. Енергията на нападателя отлита в пустотата, защото ако отбраняващият се е „празен", няма за какво да се захванеш в него.
Техниката се състои в това, че вие отговаряте със съгласие на началното нападение на махалото, а сетне диплома¬тично отстъпвате или лекичко насочвате движението в нуж¬ната ви посока.
Например възбуденият началник иска да ви натовари с работа и енергично настоява да я изпълните точно както той смята.
Вие знаете, че тя трябва да се извърши по друг начин или изобщо не смятате това за свое задължение. Ако започнете да възразявате, да спорите и да се защитавате, той строго ще ви заповяда да изпълнявате. Защото е взел решение, а вие му се противопоставяте.
Направете обратното. Изслушайте го внимателно, съгласете се с всичко, оставете първият импулс „да изтече". А сетне спокойно започнете да обсъждате с него подробностите от работата. В този момент сте приели енергията му и излъчвате на неговата честота. Като не срещне съпротива, неговият импулс след известно време заглъхва. Не му казвайте, че по-добре знаете как да се свърши тази работа, не му отказвайте и не спорете. Просто се посъветвайте с него как бихте могли да я изпълни¬те по-бързо и по-добре или може би друг служител ще я направи по-качествено.
Вие се люлеете заедно с махалото, но го правите съзна¬телно, без да участвате в играта, сякаш я наблюдавате отстрани. То се люлее, навлязло дълбоко в играта. Това е неговата игра — то взема решение, а с него се съгласяват и се съветват. Ще видите, че насочената преди към вас енер¬гия ще отмине в друга посока - към друго решение или друг изпълнител. И така, лично за вас махалото ще се провали.
Освободили се от влиянието на деструктивните маха¬ла, вече можете да се сдобиете със свобода. Но свободата без цел е висящо състояние. Ако сте се увлекли да прова¬ляте и да спирате заобикалящите ви махала, рискувате да се окажете във вакуум. Предишните конфликти някъде са изчезнали, измъчващите ви грижи отстъпват, все по-рядко се случват неуредици, тревогата и безпокойството тихо се стопяват. Всичко става незабелязано, сякаш бурята бавно утихва.
Скоро обаче ще откриете, че всичко си има и обратна страна. Преди сте били в центъра на събитията, а сега те ви подминават. За околните преставате да имате предиш¬ното значение и те все по-малко ви обръщат внимание. Гри¬жите ви намаляват, но и нови желания не се появяват. На¬тискът на външния свят отслабва, само че това не ви носи полза. Проблемите ви стават по-малко, но и нови постижения нямате.
Какво става?
Работата е там, че цялата среда на съществуване на човека е изградена върху махала, ето защо, ако напълно се изолира от тях, самият той ще се окаже в пустиня. Висящото състояние не е много по-добро от зависимостта от махалото. Май.2008 - аз във висящо състояние? Например презадоволените деца се измъчват, защото „няма какво повече да искат". И самите те се мъчат, и изтормозват околните с капризите си. Човек е устроен така, че винаги му е необходимо да се стреми към нещо.
Свободата представлява независимост от чуждите ма¬хала. Но съществуват и такива, които ще са полезни имен¬но на вас. Това са вашите махала. С други думи, необхо¬димо е да разпознавате натрапените цели, в тичане след които вие все повече се отдалечавате от щастливия си жи¬вот. Задачата е, оставайки свободни, да си изберете такава жизнена линия, на която ви очакват истински успех и лич¬но щастие.
Махалата не са абсолютно зло за човека, ако той дейст¬ва осъзнато. Той не може да се освободи напълно от тях. Въпросът е само как да не се поддава на тяхното влияние, а съзнателно да ги използва в свой интерес. Транссърфингът предлага конкретни методи как да се направи това. Не е възможно човек да се освободи напълно от влиянието на махалата, пък и не е нужно. Напротив, именно те в крайна сметка превръщат мечтата му в реалност.

Въпросът може да се постави и по друг начин: същест¬вуват ли енергийни структури, които не се нуждаят от ва¬шата енергия? Излиза, че съществуват. Една от тях е вълна¬та на успехи или благоприятното стечение на обстоятел¬ствата лично за вас. Всеки човек си има свои вълни на ус¬пехи. Понякога се случва да успеете в нещо, а сетне следва поредица от други приятни преживявания. Сякаш е настъ¬пил бял период в живота ви. Подобна поредица не се случ¬ва често, а задължително само ако първият успех ви е за¬радвал и ви е създал приповдигнато настроение. Оги окрилен от УСА си взима изпита без да учи

Ето още един пример. Търговците на пазара понякога използват своеобразен магически ритуал - потъркват с банкнота стоката си. Разбира се, само по себе си това дей¬ствие няма никаква сила, ето защо всъщност няма и никак¬ва магия. Ако обаче търговецът вярва в силата на ритуала, той му помага да се настрои на честотата на линията за успешна търговия. Настройването става на подсъзнателно равнище. С ума си човек осъзнава само външната страна -ритуалът работи по някакъв необясним начин. И той дей¬ствително работи, но само като театрален реквизит. А глав¬на роля играе мислената енергия на актьора.
За различните професии в различни ситуации същест¬вуват множество подобни „магически" ритуали. Хората вярват в тях и успешно ги прилагат, за да се настроят на честотата на успешната жизнена линия и да оседлаят вълна¬та на успехи. По принцип няма значение в какво ще вярват - в магическите свойства на ритуала или в настройването на честотата на линиите. Както и сами разбирате, важен е само практическият резултат.

Излишният потенциал се създава от мислената енергия тогава, когато на някакъв обект се придава твърде голямо значение.Изместването на оценката, изкривяваща действител¬ността, има две насоки: на обекта се придават или излишни отрицателни, или излишни положителни качества. Но са¬мата грешка в преценяването не играе никаква роля. Още веднъж обърнете внимание - изместването на оценката поражда излишен потенциал само в случай че тя има голя¬мо значение. Единствено значението й конкретно за вас дава на оценката вашата енергия.
Излишните потенциали са невидими и неосезаеми, но играят значителна, и то коварна роля в човешкия живот. Действията на равновесните сили за отстраняване на тези потенциали пораждат огромната част от проблемите. Ко¬варството е там, че човек често получава диаметрално про¬тивоположен резултат от очакваното. Като изобщо не раз¬бира какво става. Оттук и усещането, че действа някаква необяснима зла сила, нещо като „закон на подлостта". Вече засегнахме този въпрос, когато обсъждахме защо получаваме онова, което активно не искаме. От следващия при¬мер ще видим как ни се изплъзва желаното.
Съществува погрешното мнение, че ако се посветиш изцяло на работата си, ще постигнеш изключителни резул¬тати. От гледна точка на равновесието е очевидно, че „да потънеш в работата си", значи да поставиш на едното блю¬до на везните работата си, а на другото - всичко останало. Равновесието се нарушава и последиците няма да закъсне¬ят. Резултатът ще е обратен на очакваното.
Ако за вас да работите повече означава да получавате повече пари или да повишите квалификацията си, разбира се, е необходимо да положите известни усилия и няма да последва нищо страшно. Но във всичко трябва да има мяр¬ка. Ако чувствате, че се преуморявате, че работата е стана¬ла мъчение за вас, необходимо е да намалите темпото или изобщо да я смените. Прекомерните усилия непременно ще доведат до отрицателен резултат.
Да видим как става това. Освен работата вие имате оп¬ределена ценностна система - дом, семейство, развлече¬ния, свободно време и т.н. Ако сте противопоставили всич¬ко това на работата си, значи сте създали на нейно място много силен потенциал. Всичко в природата се стреми към равновесие, следователно независимо от вашата воля ще възникнат сили, които ще действат за намаляване на из¬лишния потенциал. И то ще го правят по най-различен на¬чин.
Например ще се разболеете и тогава няма да става и дума за някакви приходи. Можете да изпаднете в депресия - нали се принуждавате да вършите неща, които са ви в тежест! Разумът ви казва: „Давай, трябва да печелиш пари!" А душата (подсъзнанието) се чуди: „Нима за това съм до¬шла на този свят, да страдам и да се мъча? За какво ми е всичко това?" В крайна сметка ще получите хронична умо¬ра, при която за никаква производителност не може и дума да става. Ще имате чувството, сякаш се мъчите като гре¬шен дявол, а полза никаква.
Същевременно можете да забележите как други хора постигат повече, като хабят много по-малко усилия. Изли¬за, че след достигането на определена степен значението, което придавате на своята работа, зацикля. Колкото по-го¬ляма тежест има за вас работата, толкова повече проблеми ще възникват. Ще ви се струва, че това е нормално, тъй да се каже, в процеса на работата е така. А всъщност те ще са значително по-малко, ако свалите летвата.
Изводът е един: нужно е съзнателно да преразгледате отношението си към работата, за да отстраните излишния потенциал. Непременно трябва да имате свободно време, през което ще се занимавате с нещо, което ви харесва извън работата.
Който не умее да си почива, не умее и да работи. Сашо, Гената?

Например романтичен и мечтателен юноша рисува във въображението си своята възлюбена като чист ангел. А всъщност се оказва, че тя е много земна, обича да се весели и съвсем не е склонна да споделя мечтите на влюбения юноша. Във всеки случай, когато човек си създава кумир и го възкачва на пиедестал, рано или късно митовете се раз¬венчават. Аз плюс Дино?

Ако човек се гордее с успехите си или е самовлюбен, няма нищо лошо. Абсолютната любов към себе си е само-достатъчна, затова не пречи на никого. Равновесието се нарушава само в случай че на по-високата самооценка се противопоставя презрително отношение към чуждите сла­бости, недостатъци или просто скромни постижения. Тога­ва любовта към себе си се превръща в самолюбие, а гор­достта - във високомерие. Резултатът от действието на рав­новесните сили пак ще бъде перване по носа. Гената?
Чувството за превъзходство или непълноценност е от­ношение на зависимост в чист вид. Съпоставяте качества­та си с качествата на другите, затова неизбежно се създава излишен потенциал. На енергийно ниво няма значение дали изразявате превъзходството си публично или просто тайничко се поздравявате при сравняването си с другите. Няма нужда от доказване, че явното изразяване на превъзходст­во няма да ви донесе нищо, освен неприязънта на околни­те. Сравнявайки се с другите в своя полза, човек се стреми изкуствено да се самоутвърди за чужда сметка. Това вина­ги създава потенциал, дори да е само сянка на високомерие без външна изява. Действието на равновесните сили в този случай ще се прояви като перване по носа.
Ясно е, че сравнявайки се с околния свят, човек се опитва да докаже своето значение. Но самоутвърждаването чрез сравняване е илюзорно.
Така мухата се мъчи да излезе през стъклото, без да за­белязва, че има отворен прозорец.
Когато човек се стреми да обяви на света своето значе­ние, енергията му се изразходва за поддържане на изкуст­вено създадения излишен потенциал. Напротив, само-усъвършенстването развива реални достойнства и тогава енергията не се хаби напразно и не поражда вреден потенциал.
Сигурно ви се струва, че изразходваната за съпоставя­не енергия е нищожно количество. А всъщност тя стига в излишък за поддържане на достатъчно силен потенциал.
Главна роля тук играе намерението да се насочи енер­гията в една или друга посока. Ако човек има за цел да при­добие достойнства, намерението му го тласка напред. Но в случай че целта му е да демонстрира пред света качествата си, той буксува на място, тъй като създава нееднородност в енергийното поле.
Светът ще бъде „потресен" от блестящите му качества и равновесните сили ще се задействат. Те нямат голям из­бор: или ще съживят потъмнелите краски на околния свят, или ще угасят блясъка на неуместната звезда. Естествено първият вариант е много трудоемък. Остава вторият. Рав­новесните сили имат предостатъчно начини да го извършат. Не е задължително да лишат честолюбеца от качествата му. Достатъчно е да му поднесат каквато и да е досадна непри­ятност, за да му смачкат фасона.
От друга страна, необходимо е да прогонвате всички мисли, че сте в състояние да контролирате околния свят. Независимо от положението ви върху социалната стълби­ца с такава позиция непременно ще изгубите. Опитите да се промени околният свят нарушават равновесието. Актив­ната намеса в устройството на света в една или друга сте­пен засяга интересите на множество хора. Транссърфингът позволява да се избере съдба, без при това да се засягат ничии интереси. Това е много по-ефикасно, отколкото да се действа безогледно, преодолявайки препятствията.
На срамежливите ще дам един съвет: пазете това свое качество като съкровище! Повярвайте ми, свенливостта притежава скрито обаяние. Когато се откажете от борбата със своята срамежливост, тя ще престане да изглежда не­додялана и ще забележите, че хората изпитват симпатия към вас.
Например в групата от юноши лидер става онзи, който живее според своето кредо. Водачът затова е станал такъв, защото сам се е освободил от задължението да се съветва с другите как да постъпва. Не му е необходимо да подражава някому, той просто сам си е дал достойна преценка, знае какво да прави, пред никого не угодничи, не се опитва никому нищо да доказва. По този начин е свободен от излиш­ни потенциали и получава заслужено предимство.
Във всички групи лидери стават онези, които живеят според своето кредо. Щом човек се е отървал от товара на излишните потенциали, няма какво да доказва - той е сво­боден вътрешно и има повече енергия. Тези негови предим­ства пред останалите членове на групата го правят лидер.

Когато извънредно много искате да получите нещо, така че сте готови да поставите всичко на карта, се създава ог­ромен излишен потенциал, нарушаващ равновесието. Рав­новесните сили ще ви изхвърлят върху такава жизнена ли­ния, където няма и помен от желаното. "еХ би било хубаво да..."

Keine Kommentare: